Skip to: site menu | section menu | main content

slabire

slabire si nutritie
Currently viewing: Nutritie » Vinul

Vinul

Vinul

Vinul este singura bautura alcoolica in privinta careia rezervele mele vor ramane mai nuantate.

Nu se face nici o distinctie intre vinul alb si vinul rosu, cu exceptia mentiunii ca vinul rosu, contine, in general ceva mai mult tanin. Taninul are, intr-adevar calitati terapeutice speciale, in masura in care procianidina pe care o contine permite limitarea formarii de ateroame.

De aici si pana la a spune ca vinurile bogate in tanin contribuie, intr-o oarecare masura, la prevenirea bolilor cardiovasculare, nu este decat un pas, pe care numerosi oameni de stiinta, ca profesorul Masquelier  l-au facut.
In 1979, o ancheta foarte serioasa, realizata in Anglia – si referindu-se la 18 tari – a evidentiat faptul ca mortalitatea prin infarct miocardic este deosebit de scazuta la populatiile care consuma de obicei vin (de 3-5 ori mai redusa in Franta si Italia, decat in Europa de nord).

Prin urmare, vinul va putea face parte din alimentatia normala din cadrul metodei, cu conditia de a ramane la o cantitate rezonabila (circa o jumatate de litru pe zi) si de a fi baut, pe cat posibil, la sfarsitul mesei, adica atunci cand stomacul s-a umplut deja cu hrana.

Pentru inceput, este bine sa renuntati la vin cat mai repede posibil. Dupa aceea, vinul va putea fi consumat zilnic, fara prejudicii pentru mentinerea greutatii. Totusi, cantitatea bauta va trebui sa fie administrata abil, cu celelalte glucide (ma gandesc in special la ciocolata sau la deserturi, in general). Dar acesta va face obiectul unui articol detaliat, putin mai departe.

Cand veti fi in prima faza, adica aceea in care trebuie sa fiti foarte fermi, poate ca o sa va fie greu sa luati masa in familie sau cu prietenii, fara sa beti o picatura de vin. Pentru ca, daca anuntati din capul locului ca nu beti, ceilalti pot fi jenati.

Sfatul meu este acesta: lasati sa vi se umple paharul si luati-l in mana la fel de des ca si atunci cand ati bea normal. Inmuiati-va buzele, in loc sa beti.

Am practicat aceasta metoda mai multe saptamani si va rog sa ma credeti ca nimeni nu a observat ca nu beam nimic.

In acelasi mod, nimeni nu a remarcat vreodata ca nu mancam nici o faramitura de paine. Pentru a da aceasta iluzie, imi incep intotdeauna bucata de paine, dar ramane rupta, pe masa. Niciodata nu m-am “atins” de ea sa o si mananc.

Back to top

eXTReMe Tracker