Skip to: site menu | section menu | main content

slabire

slabire si nutritie
Currently viewing: Nutritie » Porumbul

Porumbul

Porumbul

Porumbul este cultivat de veacuri si, totusi, este mancat doar de cateva decenii.

Acum patruzeci de ani, nu gaseai o cutie cu porumb in toata Europa, pentru ca era un aliment rezervat exclusiv animalelor.

In Statele-Unite, porumbul a fost folosit – pana in anul 1929 – la ingrasatul animalelor insa seceta din acel an a decimat turmele si i-a ruinat pe fermierii din Middle-West.

A urmat o perioada de adevarata foamete si pentru ca nu se mai puteau manca vitele, care murisera, populatia infometata a mancat hrana acestora sau ceea ce mai ramasese din ea.

Astfel, America a inceput sa consume porumb, obisnuinta care a fost adusa si in Europa, o data cu ocupatia americana de dupa razboi.

Cum sa te mai miri, astazi, ca porumbul are un indice glicemic ridicat ceea ce-l clasifica printre glucidele rele – de vreme ce a folosit secole intregi la ingrasatul vacilor?

Mai interesant de stiut este ca prelucrarea industriala a porumbului ii mareste considerabil indicele glicemic, ceea ce face ca pop-corn-ul si corn-flakes-urile sa aiba o putere hiperglicemica, altfel spus, de "super ingrasare".

Back to top

eXTReMe Tracker