Skip to: site menu | section menu | main content

slabire

slabire si nutritie
Currently viewing: Nutritie » Orezul

Orezul

Orezul

Orezul, la originea sa si asa cum era consumat, prin traditie, de catre asiatici, este – in sine – un aliment complet, deoarece contine toate elementele nutritive indispensabile pentru mentinerea vietii.

In schimb, orezul alb, consumat – in general – astazi, este foarte rafinat.

Si asta intr-o asemenea masura, incat nu-i mai ramane aproape nici un fel de elemente nutritive, cu exceptia unuia de care ne-am lipsi bucurosi: amidonul.

Orezul obisnuit (decorticat) trebuie, prin urmare, exclus, pentru ca – la fel ca si faina cernuta – este o glucida rea, care elibereaza o mare cantitate de glucoza.

Dimpotriva, orezul integral si, chiar mai bine, orezul salbatic canadian vor putea intra in meniul dv., cu conditia de a nu le manca impreuna cu lipidele (unt sau branza).

Asociat cu rosiile (scazute prin fierbere) si cu ceapa, poate constitui un fel complet, bun pentru intreaga familie si apreciat de toata lumea vezi si retetele noastre.

La restaurant se intampla sa gasesti foarte rar orez neprelucrat, ceea ce este, cu adevarat, un mare pacat.
Probabil ca aceasta absenta se datoreaza aspectului sau maroniu.

Back to top

eXTReMe Tracker