Skip to: site menu | section menu | main content

slabire

slabire si nutritie
Currently viewing: Nutritie » caloriile

caloriile

caloriileTeoria slabirii, care se bazeaza pe o abordare hipocalorica a problemei, va ramane, cu siguranta, cea mai mare eroare stiintifica a secolului XX.

Aceasta este o cursa, o pacaleala, o "ipoteza" simplista si periculoasa, fara fundament stiintific real. Si, totusi, ea ne dirijeaza comportamentul alimentar de peste o jumatate de secol.
Priviti in jurul dumneavoastra si observati-i pe cei din anturaj; veti constata ca oamenii, cu cat sunt mai rotofei, grosi, grasi sau chiar obezi, cu atat socotesc mai inversunat caloriile pe care le consuma.

Cu foarte rare exceptii, tot ceea ce s-a numit “regim”, de la inceputul secolului incoace, s-a bazat in mod esential pe teoria caloriilor.

Mare eroare! Caci nu s-a putut obtine nici un rezultat serios si durabil. Fara sa mai vorbim de efectele secundare cel putin dezastruoase.

Vom reveni, pe acest sit asupra 'fenomenului socio-cultural', cu caracter scandalos, care a luat amploare, in materie de calorii alimentare. Pentru ca, in stadiul la care a ajuns astazi, nu este nici o exagerare daca vorbim de o adevarata “conditionare colectiva”.

Back to top

eXTReMe Tracker