Skip to: site menu | section menu | main content

slabire

slabire si nutritie
Currently viewing: Nutritie » Cafea

Cafea

Cafea

Adevarata cafea, tare de tot, espresso italienesc, a carui doza de cofeina ar scula si un mort, trebuie proscrisa. Beti cafea decofeinizata sau cafea arabica slaba, care contine mult mai putina cofeina. Acum, se gaseste aproape peste tot cafea decofeinizata si este in general foarte buna. Chiar si acasa puteti face o cafea decofeinizata foarte buna iar marii amatori de cafea nici nu baga de seama.

Daca sunteti un bautor inrait de cafea foarte tare, fara indoiala ca simtiti nevoia s-o beti ca pe un excitant, pentru a va trezi.

Daca aveti, de obicei, momente de oboseala brusca si, mai ales, spre ora 11 dimineata sau pe la mijlocul dupa-amiezii, in timpul digestiei, aceasta este din pricina hipoglicemiei (vezi articolul care ii este dedicat).

Cofeina este interzisa pentru ca, desi nu este o glucida, are ca efect stimularea pancreasului si genereaza o secretie de insulina.

Daca ati luat o masa fara glucide rele, a carei energie este pe punctul de a fi eliberata, ar fi o prostie sa compromiteti aceasta situatie buna, provocand o secretie de insulina 'mobilizatoare' printr-o ceasca de cafea tare. Daca sunteti bautori de cafea, nu va va fi deloc greu sa treceti la cafeaua decofeinizata, de indata ce veti incepe sa aplicati aceasta metoda. La putin timp dupa aceea, veti fi surprinsi sa constatati ca ati si uitat de nevoia de cafea.

Back to top

eXTReMe Tracker