Skip to: site menu | section menu | main content

slabire

slabire si nutritie
Currently viewing: Nutritie » Amestecuri alimentare

Amestecuri alimentare

Amestecuri alimentare

Cand omul cavernelor pleca la vanatoare, acesta se hranea toata ziua cu fructele salbatice pe care le culegea pe parcurs. Intors la adapostul lui, consuma carnea vanatului pe care il ucisese. In perioadele dificile sau in cazul penuriei de carne, supravietuia mancand anumite radacini. Daca veti observa modul in care se hranesc animalele in stare de libertate; din sanul naturii, veti putea remarca faptul ca nici ele nu amesteca niciodata diferitele alimente pe care le consuma. Pasarile, de exemplu, mananca ramele si insectele intr-un moment al zilei, iar grauntele in altul.

Omul este singura fiinta vie care consuma alimentele dupa ce le-a amestecat. Se pare ca acesta este unul dintre motivele esentiale pentru care sufera atat de des de tulburari intestinale.
Tulburarile intestinale datorate unei digestii perturbate in mod constant stau deseori la originea unui mare numar de boli, fara ca legatura clara dintre cauza si efect sa poata fi stabilita.

Nu voi prezenta aici o analiza detaliata a tuturor combinatiilor alimentare posibile si nici nu voi arata consecintele lor eventuale, pentru fiecare caz in parte, deoarece nu constituie obiectul cartii, asa ca las aceasta sarcina unor specialisti in fiziologie.

Ma voi limita, pur si simplu, sa va ajut, pentru ca sa va faceti o idee suficient de cuprinzatoare in privinta fenomenului si pentru ca sa intelegeti mai bine anumite efecte secundare pozitive pe care le veti constata dupa punerea in aplicare a metodei de gestiune alimentara propusa in acest sit.

Cu siguranta, va amintiti una dintre recomandarile noastre: "in general, fructele nu trebuie combinate cu alt aliment".

Cand sunt asociate cu o alta hrana, fructele perturba efectiv digestia intregului si, cu aceeasi ocazie, isi pierd proprietatile benefice (vitamine etc.) pentru care au fost ingerate.

Dar pentru ca cele de mai sus sa nu ramana o afirmatie gratuita din partea mea si pentru ca, de acum cunoasteti, in mod esential, procesul de digestie, va invit sa cititi articolul urmator.

Back to top

eXTReMe Tracker